29 juni 2006

Vernieuwd openluchtzwembad in Izegem verwarmd met zonne-energie

28/06/2006 | Bron: BELGA

Vrijdag gaat in Izegem het vernieuwde openluchtzwembad officieel open. Het is volgens Izegem het eerste openluchtzwembad in België waar zonne-energie gebruikt wordt om het zwemwater te verwarmen. De renovatie van het zwembad kostte 1,2 miljoen euro.
Het openluchtzwembad en het overdekt zwembad in Izegem liggen naast elkaar. "Een veelgehoorde opmerking bij onze bezoekers ging over de temperatuur van het zwemwater in het openluchtbad", zegt schepen van sport Frank Duhamel. "Pas als het dagen na elkaar stralend weer is, heeft het water een aangename temperatuur".

Daarom investeerde de stad in de plaatsing van zonnepanelen, waardoor het water altijd 24 graden warm zal zijn. Dit vergt een investering van 200.000 euro, maar de stad maakt zich sterk dat het dat bedrag in acht jaar tijd zal terugverdienen. Als het openluchtzwembad dicht is, wordt de capaciteit van de zonnepanelen gebruikt om het overdekte bad te verwarmen. Dit zorgt voor een jaarlijkse besparing van 25.000 euro op de conventionele verwarmingskosten.

Geen opmerkingen: