14 juni 2006

Nieuwe brochure over verkoop plantenolie beschikbaar

13/06/2006 | Bron: VILT-nieuwsoverzicht

Vanaf dit voorjaar kunnen landbouwers zelf geproduceerde koolzaadolie als brandstof accijnsvrij verkopen aan particulieren of aan De Lijn. Hiervoor dienen ze evenwel aan meerdere voorwaarden te voldoen. Om de landbouwers wegwijs te maken in de verschillende procedures die ze moeten doorlopen, geeft de Vlaamse overheid de brochure 'Koolzaadolie verkopen als brandstof: hoe begin ik eraan?' uit.

De brochure brengt de meest recente informatie samen over de aanvraag van premies voor de teelt van energiegewassen en investeringen in hernieuwbare energie bij de Vlaamse overheid. Verder vindt de lezer er informatie in van diverse federale overheidsdiensten over de nodige erkenningen om als brandstofleverancier accijnsvrije koolzaadolie te kunnen verkopen.

Verder bevat de brochure een korte omschrijving van de voorwaarden en van de te volgen procedures. Er staan ook duidelijke verwijzingen naar contactpersonen en websites in vermeld. Voor het vermarkten van zelf geteelde energiegewassen of zelf geproduceerde biobrandstoffen kunnen landbouwers individueel maar ook in coöperatief verband werken. De mogelijke steunbedragen, voorwaarden én voordelen van samenwerken in coöperatief verband worden eveneens uitgelegd in de brochure.


Brochure: 'Koolzaadolie verkopen als brandstof: hoe begin ik eraan?'

Geen opmerkingen: