09 mei 2007

Electrawinds in zee met Aziatische palmolieproducent

08/05/2007 | Bron(nen): Belga, Vilt-nieuwsoverzich

Het groene-energiebedrijf Electrawinds uit Oostende sluit een joint-venture met het Aziatische Wilmar, een van de grootste palmolieproducenten ter wereld. Samen willen ze voor een capaciteit van 400 MW warmtekrachtkoppelingsprojecten (WKK) opzetten in Europa op basis van duurzame brandstoffen. Dat schrijft De Tijd.

De projecten zouden 400 miljoen euro investeringen vergen. De nieuwe joint-venture kreeg de naam EW Green Power Pte Ltd en is gevestigd in Singapore. Het bedrijf gaat zijn activiteiten vooral in Europa ontwikkelen, waar groene energie financieel wordt gesteund. Europa wil tegen 2020 20 procent van zijn opgewekte energie uit hernieuwbare bronnen halen.

Green Power zal vooral stearine gebruiken, een restproduct bij de raffinage van palmolie, dat niet in de voeding terecht komt. "We hebben al concrete WKK-projecten in België onder contract, die we weldra zullen bekendmaken", zegt Luc Desender, de gedelegeerd bestuurder van Electrawinds. Het eerste WKK-project van EW Green Power in ons land heeft een capaciteit van 34 megawatt (MW). Dat komt overeen met een investering van 35 tot 40 miljoen euro.

Geen opmerkingen: