01 september 2006

Wase Wind bouwt slechts twee nieuwe windturbines

31/08/2006 | Bron(nen): Vilt-nieuwsoverzicht

In het najaar van 2007 wordt gestart met de bouw van twee windturbines in Melsele. Ten zuiden van de E17 draaien al sinds mei 2005 drie turbines. De nieuwe exemplaren zullen ten noorden van de snelweg worden gebouwd. De vergunning van één van de drie aangevraagde windturbines werd niet toegekend omdat de eigenaar van de nabijgelegen ondergrondse pijpleiding vreesde voor veiligheidsrisico's. Daardoor wordt ook de impact naar de nabijgelegen woningen beperkt.

De nieuwe turbines zullen dezelfde grootte en capaciteit hebben als die van het eerste project. Zo levert iedere windturbine voldoende elektriciteit voor het jaarverbruik van meer dan 1.100 gezinnen of bijna 4 miljoen kWh per windturbine. De hoogte van de mast zal 100 meter zijn en de wieken zullen een lengte hebben van 40 meter. De totale hoogte bedraagt daarmee 140 meter. In het najaar van 2007 zal gestart worden met de bouw van beide windturbines.

Wase Wind, een coöperatie met een sterke vertegenwoordiging van lokale landbouwers, ondersteunt ook dit nieuwe project en zal de stroom verdelen aan particulieren en (landbouw)bedrijven in het Waasland tegen voordelige voorwaarden. Wase Wind heeft nu al 500 coöperanten waarvan het merendeel stroom van de windturbines in Kruibeke gebruikt. Zuivere stroom afnemen van de windturbines waarin je mee participeert en de zeer duidelijke en voordelige tarieven van Wase Wind, zijn de drijfveren voor de deelname aan de coöperatie.

Geen opmerkingen: