21 september 2006

105 miljoen euro extra voor Nederlandse glastuinbouw

20/09/2006 | Bron(nen): Vilt-nieuwsoverzicht

Het Nederlandse landbouwministerie presenteerde dinsdag de hoofdlijnen van zijn beleid voor 2007. Eén van de pijlers is de energievoorziening in de glastuinbouw. Om innovaties aan te moedigen, trekt het kabinet de komende drie jaar 105 miljoen euro extra uit. Voor de komende drie jaar staat hiervoor telkens 35 miljoen euro op de landbouwbegroting. Dat schrijft het Agrarisch Dagblad.

De glastuinbouwsector had een bedrag van 210 miljoen euro gevraagd. Volgens het kabinet komt dat geld er ook, omdat nog eens 105 miljoen euro beschikbaar is via bestaande fiscale maatregelen voor energiebesparing. Daaronder vallen de afschrijvingen van zogeheten groenelabelkassen en de verhoging van de milieu-investeringsaftrek van 40 naar 50 procent.

De extra 105 miljoen euro die nu wordt voorzien, wordt verdeeld over drie verschillende soorten investeringen. In de eerste plaats voor voorlopers op energiegebied, zoals de gesloten kas, ten tweede voor het steunen van energienetwerken en tot slot voor energiebesparing bij energie-extensieve teelten.

Geen opmerkingen: