04 juli 2007

Problemen met reactor na brand in kerncentrale in Noord-Duitsland

04/07/2007/ | Bron: AFP

De brand in een transformator van een kerncentrale in het noorden van Duitsland heeft ook gevolgen voor de reactor van de centrale. Dat was tot vandaag nog niet bekend. Dat heeft de minister van Sociale Zaken van de deelstaat Sleeswijk-Holstein, waar de centrale gevestigd is, woensdag in een communiqué gemeld. De brand vond vorige donderdag plaats.

De autoriteiten bevoegd voor de veiligheid van de reactor van de centrale in Krümmel, vlakbij Hamburg, onderzoeken "meerdere onregelmatigheden die opgetreden zijn bij het doven van de reactor". Het uitzetten van de reactor is een veiligheidsmaatregel in geval van brand in de kerncentrale, aldus het communiqué van de minister.

Zo is een pomp voor de opslag van water van de reactor in panne gevallen. Na het openen van twee ventilatiekleppen voor de veiligheid daalde ook het niveau van de druk met een hoge snelheid.

Ondanks de problemen met de reactor is de veiligheid van de installatie verzekerd, aldus de minister die eerder had gemeld dat de reactor zelf niet getroffen was door de brand.

Bij de brand in de kerncentrale in Krümmel raakte niemand gewond.

Geen opmerkingen: