12 oktober 2006

WWF lanceert online aankoopgids energiebesparende producten

12/10/2006 | bron(nen): Belga

De milieu-organisatie WWF heeft een online aankoopgids gelanceerd waar de meest energiebesparende elektrische huishoudapparaten die in België verkrijgbaar zijn, gerangschikt staan. De organisatie stelde de website www.topten.be donderdag voor tijdens een persconferentie. De lancering van de site kadert in een Europees programma.

Op de site vindt de consument drie verschillende categorieën van huishoudapparaten: diepvriezers, koelkasten en wasmachines. Per categorie is er een onderverdeling waar de producten gerangschikt staan in volgorde van energie-efficiëntie. "We willen de consumenten helpen om de meest energiebesparende huishoudproducten te kiezen", aldus Sam Van den plas van WWF-België. "Op de site kan de consument de kosten en het elektriciteitsverbruik van de producten vergelijken", aldus Van den plas.

Volgens WWF loopt het verbruik en de kosten van de elektrische huishoudapparaten hoog op en daarom is het belangrijk om de consument te helpen om de juiste keuze te maken. "Momenteel heeft de consument niet altijd de tijd om alles goed te vergelijken en de keuze uit de verschillende producten is ook enorm", aldus Van den Plas die bij WWF verantwoordelijk is voor de cel klimaat. "De informatie die de consument op dit ogenblik ter beschikking heeft is niet altijd onafhankelijk. Het onderzoek dat wij hebben verricht is wel onafhankelijk van producten en merken." De lijst van WWF België is gebaseerd op Europese labels en onafhankelijke analyses.

"In de toekomst willen we het aantal categorieën uitbreiden. We hopen om de site aan te vullen met producten in sectoren als mobiliteit, bureau-uitrusting en duurzaam bouwen", aldus Van den plas.

Vandaag/donderdag wordt de website topten ook in negen andere Europese landen gelanceerd. Het concept werd in 2000 gestart in Zwitserland en is daar in zes jaar tijd uitgegroeid tot een succes met meer dan 900.000 bezoekers per jaar.

Geen opmerkingen: