23 oktober 2006

Smak geld voor duurzame energie

22/10/2006 | Bron(nen): iNSnet

De gemeente Rotterdam pompt de komende jaren 14,8 miljoen euro in duurzame energievoorzieningen. De flinke bom duiten gaat onder meer op aan een schoon gemeentelijk wagenpark. Dat staat in het Rotterdamse Energie Programma (REP), dat wethouder Roelf de Boer (economie, haven en milieu) gisteren heeft gepresenteerd. In dat programma wordt verder onder meer geld uitgetrokken voor duurzaamheid in de haven, het gebruik van restwarmte in woningen en besparing op straatverlichting. "Energie heeft prioriteit bij dit college," verklaart De Boer.

De wethouder wil dat Rotterdam bekend staat als ’dé energiehaven van Europa’. Niet alleen omdat er geld mee valt te verdienen (energie wordt steeds schaarser), maar óók omdat inwoners van een betaalbare en betrouwbare energievoorziening afhankelijk zijn. "De Rotterdamse haven is een heel aantrekkelijke locatie voor de aanlanding en productie van duurzame energie."

Het bedrijfsleven heeft dat al lang in de gaten. Dat blijkt wel uit alle voornemens tot het bouwen van elektriciteitscentrales en LNG-terminals (opslag voor vloeibaar gas).

Het geld dat het college voor duurzame energie beschikbaar stelt wordt in de periode 2007 tot en met 2010 uitgegeven. Het schonere wagenpark is vermoedelijk de topuitgave. Het gaat bijvoorbeeld om gemeentelijke bedrijfsauto’s, stadsbussen, reinigingswagens, hoogwerkers en ambulances.

1 opmerking:

Els Keytsman zei

Wagens schoner maken kan ook door ze om te bouwen op LPG (benzine) of door een roetfilter (diesel) te installeren. Bij vervanging gaat het natuurlijk om te kiezen voor nieuwe schone wagens.