08 januari 2007

GM presenteert elektrische wagen met groen imago

07/01/2007 | Bron(nen): Vilt-nieuwsoverzicht

Autobouwer General Motors (GM) heeft zondag op het autosalon van Detroit het prototype van een elektrische wagen voorgesteld. Daarmee wil GM op de Amerikaanse markt de strijd aangaan met de hybride wagens van Toyota. Met de wagen wil GM ook zijn slechte reputatie op het vlak van ecologische technologie opkrikken. Het GM-prototype Chevrolet Volt is een vierdeurs wagen met lithium-ion batterij en een 1.0 liter, driecilindermotor die kan werken op benzine, ethanol, biodiesel of waterstof.

Wanneer de batterij voor 30 procent is opgebruikt, slaat de verbrandingsmotor aan en laadt de batterij opnieuw op. Volgens het GM-concept biedt de Volt plaats aan vijf personen en kan hij tot 1.000 kilometer rijden zonder te moeten bijtanken.

Is de Volt een succes, dan wil GM dit gebruiken in de strijd tegen de hybride wagens van Toyota (Prius) en Honda (Hybrid). Met de Volt wil GM ook Toyota naar de kroon steken op het vlak van innovatie. Experts verwachten dat Toyota dit jaar de titel van grootste autobouwer ter wereld zal overnemen van GM.

Geen opmerkingen: