22 februari 2006

Hansen Transmissions werft duizendste werknemer aan

Bron: Belga

De producent van tandwielkasten Hansen Transmissions heeft zopas zijn duizendste werknemer in dienst genomen. Op minder dan vijf jaar tijd groeide het personeelsbestand in de Belgische vestigingen van de groep van 500 naar duizend medewerkers, zo laat de directie van Hansen Transmissions woensdag in een mededeling weten. Hansen Transmissions heeft in België vestigingen in Edegem en in Lommel.
De personeelsgroei van het bedrijf vertaalt zich volgens de directie ook in de omzet van het bedrijf. De groep realiseerde in het boekjaar 2004-2005 een recordomzet van 200 miljoen euro, aldus nog de directie.

In de fabriek in Edegem werken vandaag 623 mensen. In Edegem worden voornamelijk tandwielkasten voor industriële toepassingen geproduceerd. Bij de opstart van de fabriek in Lommel in 2003 werden er 377 mensen in dienst genomen. In de Lommelse vestiging worden tandwielkasten voor windturbines gemaakt.

Hansen Transmissions heeft daarnaast filialen in vrijwel alle werelddelen. Het bedrijf kreeg er recent nog een verkoopskantoor in Shanghai bij. De groep telt vandaag in totaal 1.196 medewerkers.

Geen opmerkingen: